Un nou concept in tratamentul tinitusului

Home » Articole » Audiologie-electrofiziologie » Un nou concept in tratamentul tinitusului
7-1

Autori: Dr. Madalina Ilie, Dr. Tudor Adrian

Tinitusul (tiuitul) este un zgomot perceput in ureche sau in tot capul, un zgomot care nu are legatura cu mediul inconjurator.
El poate avea diferite tonalitati: joasa (sunet gros, grav) sau inalta (subtire), poate fi asemanat cu diferite zgomote din mediul inconjurator sau poate fi continuu sau inconstant.

Cauzele care duc la aparitia tinitusului sunt diferite. Enumeram mai jos cateva cauze care pot duce la apartitia lui:
– afectiuni ORL: dop cerumen, inflamatia timpanului, afectiuni ale urechii medii si ale urechii interne, patologii retrocohleare: neurinom de acustic;
– afectiuni vasculare, cardiologice: afectiuni circularotii, HTA, spondiloza cervicala;
– afectiuni generale: stres, oboseala, somn insuficient, insomnia.
Atunci cand tinitusul apare in ultima situatie (stress, oboseala, insomnia, etc), il putem considera ca un mecanism de aparare al organismului prin faptul ca trage un semnal de alarma asupra organismului, ca acesta este surmenat, suprasolicitat si are nevoie de repaus, de liniste, de somn dihnitor.
In acest sens, Clinica Urechii pune la dispozitie pacientilor cu tinitus un CD special conceput, cu muzica relaxanta, care actioneaza prin stimularea  anumitor  frecvente din spectrul auditiv si prin stimularea scoartei cerebrale de a se relaxa si a transmite impulsuri de relaxare de la creier spre intreg organismul. Prin aceasta stare de relaxare patrundeti intr-o stare profunda de somn care va va revigora si regenera corpul si mintea.
Scopul acestui CD este de a induce o stare de relaxare a organismului si de a incerca sa aplaneze conflictele neuronale din creier astfel incat printr-un somn odihnitor sa se obtina o stare de bine a organismului, de liniste.

in Audiologie-electrofiziologie de admin 1 Comment

One comment

  1. Pingback: Un nou concept in tratamentul tinitusului | ORLonline.ro

Leave a Comment