Audiometria cu intarire vizuala

Home » Articole » Audiologie-electrofiziologie » Audiometria cu intarire vizuala

Autori: Dr. Tudor Adrian, Dr. Mazilu Roxana.

Clinica Urechii Bucuresti si-a completat de curand bateria de teste audiologice subiective pentru evaluarea pierderii auditive in mediu pediatric prin achizitionarea sistemului de audiometrie cu intarire vizuala produs de firma americana Audiometrics California.

Copiii mici nu pot raspunde in acelasi mod ca si adultii la stimulii sonori. Pentru a obtine informatii in ceea ce priveste nivelul auzului se foloseste un tip special de audiometrie  – cu intarire vizuala (pentru  varstele de 5 luni-36 luni). Pentru varstele mai mari, pana la 5 ani se utilizeaza o alta metoda – audiometria conditionata prin joc.

Asociata cu bateria de teste audiologice obiective (impedansmetrie, otoemisiuni acustice, potentiale evocate auditive precoce), audiometria cu intarire vizuala contribuie la stabilirea precisa a nivelului de auz al copilului. Pe baza acestor informatii se poate lua decizia de protezare auditiva sau implant cohlear la copilul mic.

La audiometria cu intarire vizuala, copilul sta pe un scaun inalt sau in poala parintelui. Se foloseste o metoda bazata pe un reflex conditionat: de fiecare data cand este prezentat copilului un stimul sonor, daca acesta il aude si intoarce capul spre sursa sonora i se prezinta o jucarie luminata si/sau animata ca “recompensa”.

Testarea se poate face in “camp  liber”  (sunetul se aude in boxe) sau cu ajutorul castilor intraauriculare. Cel mai mic nivel al sunetului la care copilul raspunde se inregistreaza pe audiograma (prag auditiv).

Clinica Urechii isi completeaza astfel gama de tehnici de evaluare a hipoacuziei in mediu pediatric, sustinand campania de implant cohlear privat lansata de curand

in Audiologie-electrofiziologie de admin 1 Comment

One comment

  1. Pingback: Audiometria cu intarire vizuala | ORLonline.ro @ Clinica Urechii Bucuresti

Leave a Comment